شاخص عملکرد کشورها در مواجهه با تغییرات اقلیمی در سال ۲۰۲۰ به تازگی منتشر شده است. این شاخص عملکرد ۵۷ کشور جهان را به علاوه اتحادیه اروپا اندازه گیری میکند. این ۵۷ کشور و اتحادیه اروپا روی هم رفته ۹۰ درصد کل گازهای گلخانهای جهان را تولید میکنند.
ارقام و نمودارها نشان میدهند که ایران به همراه عربستان و آمریکا ضعیفترین عملکرد را در میان کشورهای جهان در سال گذشته داشتهاند و کمترین تلاش و سرمایهگذاری ممکن را برای جلوگیری از انتشار گازهای گلخانهای، تولید انرژیهای تجدیدپذیر، مصرف انرژی و سیاستگذاریهای اقلیمی در یک سال گذشته از خود نشان دادهاند. عملکرد بسیاری از کشورهای صنعتی و پیشرفته هم چندان تعریفی ندارد. از میان این کشورها، کانادا، در کنار کشورهای غیرصنعتی مانند ایران وعربستان، و در قعر جدول آمریکا، کوچکترین تلاشی برای بهبود وضعیت اقلیمی کره زمین انجام ندادهاند. امتیاز ایران تا حدی پایین است که کوچکترین قدمی در آینده برای بهبود هر کدام از شاخصهای اقلیمی باعث خواهد شد تا رتبه ایران چند پله افزایش پیدا کند.
در زمینه انتشار گازهای گلخانهای، ایران در میان ۴ کشور پایین جدول قرار دارد و فقط تایوان، عربستان سعودی و قزاقستان عملکردی بدتر از ایران داشتهاند. در زمینه تولید انرژیهای تجدیدپذیر، ایران در نازلترین مکان جدول (در قعر جدول) قرار دارد و این به معنای آن است که ما در زمینه تولید انرژیهای پاک در یک سال گذشته عملا فعالیت خاصی نداشتهایم. در زمینه مصرف انرژی نیز، ایران در میان ۶ کشور جهان با کمترین میزان بازدهی در مصرف انرژی قرار دارد (در همین ردهبندی، کانادا در قعر جدول قرار گرفته است. رتبه کانادا تنها در زمینه سیاستگذاری اقلیمی در میانه جدول ردهبندی قرار دارد که تا حدودی قابل قبول است). در ردهبندی کلی، ایران جزء ۳ کشور پایین جدول قرار دارد و فقط عربستان و آمریکا پایینتر از ایران قرار دارند.